Proč si pěstovat vlastní plodiny?

Máte pozemek a přemýšlíte nad tím, že ho přeměníte na záhony? Pokud ano, je to rozhodně dobrá volba. A jaký je důvod tohoto konkrétního kroku? V první řadě si budete jisti, že získáte kvalitnější potraviny. Příkladem může být třeba zázvor, který z domácí zahrádky bude nejenom mnohem chutnější, ale zcela určitě bude mít také mnohem větší podíl živin. Určitě také nezapomeňte na to, že bude bez chemie, jelikož dnes už při pěstování, nebo při likvidování škůdců existují i jiné alternativy, jak zajistit, aby se vašim plodinám dařilo.

Pěstování je celkem snadné

Mnozí se bojí toho, že celá snaha přijde vniveč, jelikož v oborech domácího pěstování potravin nemají zkušenosti. Opak je však pravdou, jelikož u klasických druhů jsou postupy více než jednoduché a v mnohém i zcela stejné. Podívejte se třeba na to, jak pěstovat špenát, který je celkem oblíbenou plodinou domácích zahrad. A to i pro jeho unikátní chuť, která se s tím kupovaným nedá srovnat. Pokud hledáte další nenáročné plodiny, doporučíme vám je. Určitě půjde o:

  • Cibuli a česnek
  • Rajčata a papriku
  • Různé druhy salátů

Vašim preferencím se meze rozhodně nekladou a vybrat si můžete třeba i různé exotické druhy plodin. Prostředí jim vytvoříte snadno. A to pomocí slunce a dále skleníku, popřípadě jednoduššího fóliovníku.

Stanete se nezávislí na obchodech

Také se vám nechce chodit na nákupy a přemýšlet nad tím, co koupit a co uvařit. Takto se stanete nezávislými, jelikož mnoho potravin najdete na vašem záhoně. Můžete si uvařit skvělý oběd, stejně jako vyzkoušet i recept na zázvorový čaj. A jelikož různé potraviny dozrávají a sklízí se i v jiném období, je více než jasné, že můžete mít zásobu zajímavého jídla na několik měsíců za sebou. A skladování? I zde si buďte jisti, že potraviny vám doma vydrží déle, než ty z obchodu. Nehledě na možnost uložení do sklepa, lednice, nebo na možnost zmrazení i zavaření.

Podobné články