Grilování – jak se stát mistrem kuchyně

Léto je nejen obdobím prázdnin, ale také obdobím grilování. My Češi jsme jím doslova posedlí, žádná zahradní párty se bez něj neobejde. Nic naplat, ale lahůdky připravované a konzumované na čerstvém vzduchu chutnají prostě mnohem lépe než ty ukuchtěné doma.

Pro každého něco

Na své si přijdou všichni, protože tímto způsobem se dá upravit prakticky jakákoli surovina. Takže je vcelku jedno, koho budete hostit. Klasické “masožravce” potěšíte pořádnou masovou flákotou. Nejen vegetariánům uděláte radost sýry a zeleninou – tu mimochodem můžete podávat také jako přílohu k jiným pokrmům. Milovníkům sladkého zase budou chuťové pohárky přímo plesat, když jim naservírujete grilované ovoce, které se stane skvělou tečkou vašeho hodování. Zkuste například ananas, banán, jahody, jablka či hrušky nebo připravte grilované ovocné špízy. Když je navíc budete namáčet v čokoládové omáčce s rumem, smetanou a skořicí, budou se všichni olizovat až za ušima.

Spolehlivý pomocník

Aby vám šla práce pěkně od ruky, vezměte si na pomoc šikovného pomocníka. Hravě to zvládnete s elektrickým stolním kontaktním grilem EG-200 od společnosti Orava, díky kterému se z vás stane doslova mistr kuchyně. Komfortně v něm připravíte speciality z masa, ryb, zeleniny nebo třeba sendviče a zapečené bagety. Nepřilnavá vrstva zajistí, že se vám nic nepřipeče, takže se nemusíte obávat žádného nepříjemného faux pas. Vybaven je navíc i světelnou kontrolkou, která vám signalizuje teplotu.

Dokonalé snoubení chutí

Pokud vám počasí zrovna nepřeje a na zahradní posezení to není, nevadí. Snadno si ho totiž můžete přenést dovnitř a ve „vaření“ pokračovat tam. Mnoho času vám nezabere ani jeho uklízení, postačí ho utřít vlhkým hadříkem a máte hotovo. Tak, pozvěte své přátele a připravte jim nezapomenutelný kulinářský zážitek. Když jednotlivé pokrmy vhodně doplníte také vínem a docílíte tak perfektního snoubení chutí, pak se můžete spolehnout, že hosté budou na vaše umění pět doslova ódy!

Podobné články