Podlahy z přírodnin

Rozhodujete-li se, jakou podlahu si pořídíte do vašeho nového bytu nebo zvažujete-li rekonstrukci starého bydlení, jistě se zabýváte otázkou, jaký typ podlahybude nejlepší. Napadlo vás určitě, že bude potřeba se rozhodnout mezi přírodními materiály, ze kterých jsou některé podlahy vyrobeny a mezi podlahovou krytinou ze syntetických materiálů. Obojí má své jednoznačné výhody, ale zároveň také řadu drobných mínusů, které je potřeba zvážit.

Obecně platí, že obklopovat se přírodními materiály je mnohem lepší, avšak také o dost dražší varianta. Mezi přírodními materiály samozřejmě vévodí samotné dřevo, které v interiéru působí dokonalým uklidňujícím dojmem. Péče o klasické dřevěné podlahy je ale někdy poměrně náročná, a to i přesto, že se výrobci snaží užíváním nejnovějších technologií při zpracování podlah konečným uživatelům co nejvíce usnadňovat práci.

Zdá se, že poslední dobou bývá velmi oblíbené také přírodní linoleum, které je velmi odolné jak proti nejrůznějším skvrnám, tak také odolné vůči poškrábání vlivem posouvání nábytku. Podlahy z přírodního linolea bývají nejvíce využívány do bytových prostor, a mohou být dokonce položena i na podlahy v nichž je zabudováno podlahové topení. Nevhodné je bohužel do místností s vyšší vlhkostí.

Korek je pak další přírodninou, která je hojně využívaná pro výrobu podlah. I přes jeho výborné izolační vlastnosti a velmi dobré antibakteriální schopnosti je v dnešní době spíše opomíjen. Uživatelé se totiž většinou bojí možných změn v barvě, ke kterým může docházet vlivem slunečního záření. Této vlastnosti se však netřeba obávat.

Na řadu přicházejí také laminátové podlahy, o jejichž výhodách a nevýhodách se můžete dozvědět více na stránkách www.meister-podlahy.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné články