Léto je v plném proudu a s krásným počasím je spojené příjemné posezení venku. Na zahradě má teď každý pergolu, kde si může připravit různé chuťovky nejen k večeři. To přímo vybízí připravit si pravý domácí hamburger, ne takový, jaký se prodává na nádraží ve stánku. Ale přesně takový, jaké umí nachystat ti nejlepší kuchaři. Grilování je snadný způsob vaření a zvládne ho každý.
Kvalitní maso je základ
Jestliže si chcete připravit výborný burger, musíte si koupit to správné maso. Nejlépe hovězí přední, ale pozor – nenamleté. Nikdy totiž nevíte, co se všechno ve vaničce skrývá. Přípravu nedělejte dopředu, ale těsně před grilováním, stejně tak je to s ochucením masa. Stačit vám bude sůl a pepř. Neměli byste zapomenout ale na další koření a omáčky, které dodají vašemu pokrmu šmak. Každý má rád, když burger má svoji osobitou chuť. Nebojte se experimentovat a zapojte zahraniční kombinace, plesnivé sýry nebo klasické barbecue omáčky. Kdo má raději pálivější, může přidat také chilli papričky. V tomto případě doporučujeme, abyste i je nechali ogrilovat. Použít na to můžete speciální sadu na grilování chilli papriček. Čtete správně, všechny ingredience v hamburgeru by měly mít stejnou teplotu. Konec studeným okurkám z ledničky. Nechte cibuli nebo rajče také chvíli na grilu. Slaninu opečte.
Pozor, ať neunikne šťáva
Při grilování burgeru postupujte jako u ryby. Maso zbytečně neotáčejte. Stačí pokaždé z jedné strany, aby se maso zatáhlo a nepustilo šťávu. Aby se vám přece jenom nerozmočila houska, použijte lísteček salátu na zachycení kapek. Maso připravujte o něco větší, než jsou rozměry housky. Pokud chcete, lze na plněný burger použít speciální formu, aby se vám nerozpadl. Po opečení už jen zbývá nechat maso trochu odpočinout a housku na grilu na pár vteřin otoustovat. Nic nezkazíte tím, když přidáte domácí hranolky, a vaši hosté budou nad míru spokojeni.