4 výhody smaltovaného nádobí

Smaltované nádobí znaly již naše babičky a s oblibou ho používaly v kuchyni. A není se čemu divit, protože kovové nádobí opatřené vrstvou smaltu má mnoho zajímavých výhod, které jistě ocení i dnešní hospodyňky. Jaké přednosti to jsou? To se dozvíte dále v článku.

Hygienický materiál

Používání smaltovaného nádobí je obecně zdravým způsobem přípravy potravin. Smalt na povrchu totiž nepropouští kovové ionty a díky své hladkosti vytváří nevhodné podmínky pro množení bakterií. I tato stará technika výroby nádobí tak najde své opodstatnění v moderní době a hodí se nejenom pro dekorativní, ale také ryze praktické použití.

Krásný vzhled

Při výběru smaltového nádobí se můžete rozhodovat mezi mnoha různými barvami. Ty navíc mohou být doplněny také kresbami a motivy. Krásný vzhled se pojí také s univerzálností. Na specializovaném obchodě firmy Belis, která prodává nádobí Sfinx totiž najdete nejenom pekáče a hrnce, ale i nejrůznější drobnější doplňky do kuchyně, jako je například hmoždíř na koření, hrnek, konvice na mléko, dóza s víkem, džezva na kávu, cedníky, džbány a další.

Snadné čištění

Smaltované pekáče se velmi snadno používají, protože se dobře čistí. Na hladkém smaltu totiž nečistoty příliš nedrží a běžně se dají odstranit i s malým úsilím. Právě snadná údržba a odolnost proti mechanickému poškození jsou další dvě hlavní výhody, díky kterým se nádobí ze smaltu těší takové oblibě i v konkurenci mnoha jiných dnešních materiálů.

Dlouhá odolnost

Další výhodu, jakou mají smaltované mísy i jiné kousky nádobí, vymyslí každý, kdo chodil na návštěvy k babičce a sledoval její vaření. Odolnost smaltovaného vybavení do kuchyně je opravdu doslova prověřená léty zkušeností. V poslední době se retro nádobí vrací do módy a není se čemu divit, protože si to opravdu zaslouží.

Podobné články